Sport

Otkriveni detalji Barceloninog plana za dovođenje napadača Haalanda


Katalonski Mundo Deportivo donosi prve detalje ugovora koji je Barcelona ponudila norveškom napadaču Erlingu Haalandu, a po kojem bi on za pet sezona u ovom timu zaradio 195 miliona eura.

Nije tajna da Barcelona u svoje redove želi dovesti jednog od najperspektivnijih napadača današnjice, a kako je rivalski klub Real Madrid nadomak potpisa Kyliana Mbappea, tako je i jedan od glavnih ciljeva Barcelone na marketinškom nivou dovesti barem djelomično jednako traženog igrača, što Haaland svakako jeste.

Navodi se da je čak i trener Barcelone Xavi Hernandez otputovao u Minhen kako bi lično razgovarao s Haalandom, a koji se u ovom trenutku oporavlja od povrede mišića zbog koje nije u mogućnosti igrati za Borussiju Dortmund.

Joan Laporta je Mini Raioli, agentu Haalanda, ponudio petogodišnju platu od 195 miliona eura bruto, a koja će se isplatiti kroz 20 miliona eura u prvoj, 30 miliona eura u drugoj, 40 u trećoj, 50 u četvrtoj i 55 miliona eura u posljednjoj godini ugovora.

Raiola je također rekao kako više preferira trogodišnji ugovor uz dva neobavezna, a uz sve to Barcelona bi Borussiji trebala platiti odštetu od 80 miliona eura.

To znači da bi za ukupni Haalandov transfer Barcelona morala izdvojiti 275 miliona eura.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button