VijestiZanimljivosti i zabava

Otac iz HIT novinskog oglasa ispunio obećanje: Riječ je riječ!

Elektro-inženjer Branko Đurić (56), za “Politiku” kaže da je na ideju da da oglas došao kada je u rubrici “Među nama” tog beogradskog dnevnika vidio tekst iz četrdesetih godina prošlog vijeka, u kome se jedan otac takođe izvinjava djetetu što nije vjerovao u njega.

Ilija (27) je očevo povjerenje “malo uzdrmao” prije nekoliko godina, kada je na Elektrotehničkom fakultetu po treći put upisao prvu godinu na smjeru za telekomunikacije i izgubio pravo na državno finansiranje.

Na u afektu izraženu sumnju oca da će studije ikada završiti, Ilija je tada obećao ocu da će ih sam finansirati i diplomirati, a Branko je rekao: “Ako tako bude javno ću se izviniti”.

“Sumnjao sam jer, vidite, kada dijete treći put upisuje istu godinu nije baš svejedno. Lako je savjetovati tuđu djecu, najteže je svoju izvesti na pravi put”, “pravda” se stariji inženjer Đurić.

Kada je završio osnovne studije i upisao master, Ilija nije baš držao oca za riječ i tražio izvinjenje.

“Kad se da riječ, ona mora i da se održi”, rekao je Branko i otuda oglas koji je od interne šale prerastao u medijski i internet događaj.

O šali o kojoj su dosad znali samo najbliži porodični prijatelji, sada bruje društvene mreže, ali to će samo doprinijeti dvostrukom slavlju koje Đuriće čeka sljedeće sedmice, jer diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta stiče Ilijina sestra.

Izvor: mondo.rs

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button