LifestyleSport

Ostvaren cilj: Prikupljeno 100. 000 Pan čepova
Udruženje građana „Veterani RK Sloboda“ jučer su ponovno iskazali svoju ljubav prema Tuzli ali i solidarnost prema svima onima koji vole košarku i željno iščekuju obnovu kultnog terena za basket na Slatini. Naime, sakupivši 1. 300 čepova sa Pan boce, koje su ubacili u veliku Pan instalaciju, pomogli su da se željena cifra od 100.000 pojavi na brojčaniku. Ovim je završena prva faza društveno-odgovorne kampanje „Za više košarke”, a već od kraja maja planiran je početak radova na obnovi. Iz kompanije Carlsberg BH koja je, u saradnji sa OKK Sloboda inicirala ovaj projekat, poručuju kako će tren biti obnovljen prema evropskim standardima.

„Iskreno se zahvaljujemo svima koji su podržali našu inicijativu u proteklih šest i po mjeseci. Izuzetno smo sretni što su ovu kampanju podržali u velikom broju građani, ali i brojni sportski klubovi i udruženja, lokalna vlast, poznati Tuzlaci. Zahvaljujući sjajnoj podršci i odzivu danas možemo reći da, čim se obave pripremne radnje, vrlo brzo krećemo i sa obnovom terena“, izjavio je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH.

Podsjećamo, „Za više košarke“, osim brojnih građana, podržala je i gradska uprava, gdje je na predstavljanju projekta, Vedran Lakić, pomoćnik gradonačelnika Tuzle u novembru 2017. pozdravio početak kampanje. Podršku su iskazali i poznati Tuzlaci; reper Frenkie, stand-up komičar Hazim Mujčinović, bh. košarkaški reprezentativci, Almir Hasandić i Nedžad Muratović, te slavna imena ovog sporta, Jasmin Hukić i Damir Mulaomerović. U podšku razvoja košarke uključili su se i brojna udruženja i klubovi, poput Udruženja građana „Veterani RK Sloboda“ i Veterani iz Husina. Zahvaljući svima u narednom periodu može se očekivati da se basket terenu na Slatini vrati stara slava.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button