Lifestyle

Opljačkana rodna kuća Tome Zdravkovića: Vandali oštetili ulazna vrata

Rodna kuća Tome i Novice Zdravkovića, smještena u leskovačkom selu Pečenjevce, nedavno je postala žrtva pljačke od strane nepoznatih vandala.

Prije Nove godine, počinitelji su nasilno oštetili ulaznu kapiju, izvukli je i bacili u blato, a također su uništili hidrofor na bunaru i oštetili ulazna vrata kuće.

Ova rodna kuća ima poseban značaj jer pripada dvojici legendarnih muzičara, Tome i Novice Zdravkovića. Prošle godine su počeli radovi na obnovi kuće, ali su nažalost privremeno zaustavljeni. Mještani izražavaju nadu da će radovi biti nastavljeni i dovršeni do kraja tekuće godine.

Možda će Vas zanimati i:

Renovacija ove kuće nije samo lokalni događaj, već i važan kulturni projekt za područje. Kuća Toma i Novice Zdravkovića predstavlja atrakciju koja privlači obožavatelje i ljubitelje muzike koji žele otkriti više o životu i nasljeđu ovih poznatih umjetnika.

Pljačka i uništavanje kuće ne samo da predstavljaju napad na privatno vlasništvo, već i na kulturno nasljeđe i spomenik koji ima značaj za zajednicu. Mještani i ljubitelji muzike s nestrpljenjem očekuju nastavak radova i obnovu kako bi očuvali uspomenu na Tome i Novicu Zdravkovića te njihov doprinos muzičkoj sceni.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button