Lifestyle

Odličan savjet kako da se ugrijete brže u hladnom automobilu




Neki pokreću automobil nekoliko minuta prije nego što uđu u njega, ali postoji još učinkovitiji način da zagrijete svoje vozilo.

Može biti teško napustiti toplu kuću i uskočiti u hladan auto. A, s temperaturama koje su padale, mnogi su drhtali u svojim vozilima dok su odlazili na posao. Srećom, postoji nekoliko savjeta koji će olakšati to iskustvo. Neki pokreću automobil nekoliko minuta prije nego što uđu u njega, što mu daje malo vremena da se zagrije. A, postoji još učinkovitiji način da zagrijete svoje vozilo, piše Daily Star.

Trusted Automative Professionals (TAP) su podijelili svoj savjet. U postu na blogu stručnjaci su rekli da biste uvijek trebali smanjiti temperaturu automobila na nisku temperaturu i isključiti ventilator.

Napisali su: ‘Možda se čini zaostalim, ali tako funkcioniše sistem grijanja/hlađenja automobila. Zatim, nakon što ste se malo vozili, stavite ga na toplo i uključite ventilator’.

“Ovako će brže postati vruće nego da uđete u auto i uključite ga na vruće s punim ventilatorima”, dodaju. Kad bolje razmislite, ovaj trik zapravo ima smisla. Pojačavanjem grijanja i ventilatora u isto vrijeme, samo biste puhali hladan zrak u vaše vozilo.

Vozači koji imaju klima uređaj ne trebaju slijediti ovaj savjet jer će njihovi automobili automatski regulirati temperaturu. Ipak, ova je tehnologija uglavnom rezervirana za luksuznija vozila.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button