KulturaU fokusu

Odbrojavamo do početka jedinstvenog događaja „Ljetni bazar Tuzla“


Nakon uspješnog Zimskog grada Tuzla, organizacije Magic Factory, Eventus i firma Rare & Pure donose još jedan novi projekat, a riječ je o „Ljetnom bazaru“ koji će se održati od 19. jula do 30. septembra 2019. godine na platou ispred Mercator Centra u Tuzli.

Pripremite se za vruću ljetnu zabavu koja će se održavati u dane vikenda, mada nisu isključeni ni radni dani kada će nastupati neke od regionalnih muzičkih zvijezda.

Obzirom da je Tuzla turistički grad sa jedinstvenim slanim jezerima i vrhunskom gastronomijom, te je postala omiljena destinacija kako gostima iz BiH tako i regiona, cilj je bio obogatiti ponudu i tokom ljetnih dana građanima Tuzle kao i gostima ponuditi jedan drugačiji vid zabave. Tako će se na platou ispred Mercatora naći drvene kućice sa domaćom kuhinjom i vrhunskim proizvođačima hrane i pića, nastupit će regionalne muzičke zvijezde, prezentirat će se kulturno-umjetnička društva, a održat će se i sajam knjige. Dio planiranog programa bit će prilagođen i za najmlađe, kada će ih zabavljati popularni dječiji animatori.

Svakog petka i subote planiran je „Street food night“ zatim bit će tu i „Cheese week – vikend sira“, očekuje vas i noćni bazar, večeri roštilja i kulinarska takmičenja kao i bogat muzičko-zabavni program.

Otvaranje „Ljetnog bazara“ je u petak, 19. jula u 20:00 sati na platou ispred Mercator Centra. Sponzor svečanog otvaranja je Lino Podravka, a našu najmlađu publiku zabavljat će Kike Budalike.

Događaj su podržali Turistička zajednica Grada Tuzla,  Mercator Centar, Carlsberg, Vitinka, Pepsi, Podravka, Vina Rubis, Red Bull. Medijski partner Radio Kameleon.

Sve informacije i najave događaja vezane za „Ljetni bazar“ možete pratiti na oficijelnoj Facebook stranici Ljetni bazar Tuzla.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button