Svijet

Odbila nositi masku na letu Miami-London, avion se okrenuo i vratio u SADPutnički avion American Airlinesa na relaciji Miami-London okrenuo se iznad Atlantika i vratio u SAD zbog putnice koja je odbila nositi masku, javlja CNN. Avion se vratio u Miami sat i 48 minuta nakon uzlijetanja iz tog grada.

“Let American Airlinesa iz Miamija za London vraćen je u Miami zbog putnice koja je odbila postupiti prema federalnom zahtjevu o nošenju maske”, priopćili su iz American Airlinesa. Policija u Miamiju potvrdila je da su zaprimili prijavu o putnici koja je odbila nositi masku na letu.

Policija je izvela iz aviona, let otkazan

“Putnicu su s aviona bez incidenta izveli pripadnici policije Miamija”, potvrdili su iz policije Miamija za CNN. Let na kojem je bilo 129 putnika i 14 članova posade je potom otkazan, a American Airlines ispričao se putnicima.

Prema podacima Američke federalne zrakoplovne agencije (FAA), ove godine zabilježena je 151 prijava o putnicima koji su stvarali probleme na letovima, od čega su se čak 92 prijave odnosile na nošenje maski.

FAA je u siječnju prošle godine najavila politiku nulte tolerancije na putnike koji stvaraju probleme na letovima. To znači da se u postupanju s takvim putnicima preskaču upozorenja i ide se direktno na kažnjavanje, koje uključuje visoke novčane kazne, pa čak i kazne zatvoraIzvor
Index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button