LifestyleTuzlanski kanton

Obnovljena fiskulturna sala u OŠ Hasan Kikić Gračanica: Učenici zaradili 12.500 KM!
OŠ “Hasan Kikić” iz Gračanice, u saradnji sa Vijećem roditelja, gračaničkim privrednicima i UG “Polifonija”, prije nekoliko mjeseci je pokrenula inicijativu za rekonstrukciju dotrajale i nefunkcionalne fiskulturne sale. Nakon mukotrpnih radova sala je obnovljena, a njeno svečano otvaranje zakazano je za srijedu, 21. septembar 2016. godine.

Prema riječima direktora OŠ “Hasan Kikić” Miralema Mejremića, u obnovu fiskulturne sale uključili su se svi, pa čak i sami učenici.

“Na jednom Sajmu koji je održan u maju ove godine, uključili smo djecu od 1. do 9. razreda koji su na Sajmu prodavali svoje radove i za dva dana skupili su 12.500 KM. Roditelji su pomogli sa 6.000 KM, zaposlenici škole sa 2.000, dok su Vlada TK i Opština Gračanica donirali ukupno 80.000 KM”, izjavio je Mejremić za Kameleon .

Škola je sa svojim radnicima uradila mnogo posla, a nakon pripremnih radova izvođači su pristupili izmjeni i sanaciji krova, grijanja, svlačionica i drenaže oko objekta.

O ovom projektu se govori na cijelom kantonu kao dobrom primjeru rada i organizacije škole, roditelja, djece, privrednika i lokalne zajednice.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button