Tuzla

Objavljen javni poziv u svrhu prethodne provjere tržišta za Kampus Univerziteta u Tuzli

Univerzitet u Tuzli objavio javni poziv u svrhu prethodne provjere tržišta za izgradnju Građevine 1 u Kampusu Univerziteta u Tuzli.

Kako se navodi u pozivu, u skladu sa članom 14.a Zakona o javnim nabavkama u svrhu pripreme nabavke građevinskih radova na zgradama fakulteta Građevine 1 (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Pravni fakultet), provodi se prethodna provjera tržišta i informisanje subjekata o svojim planovima i zahtjevima u vezi s nabavkom.

“Pozivaju se svi zainteresovani pravni subjekti da prisustvuju javnoj prezentaciji projekta Građevine 1, odnosno objekata Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Pravni fakultet, koja će biti održana u srijedu 28.02.2024. godine u 12 sati u Kampusu Univerziteta u Tuzli – Amfiteatar A1,” navodi se.

Podsjetimo, budući kampus treba da bude izgrađen na lokaciji nekadašnje vojne kasarne.

Vlada Tuzlanskog kantona već je do sada osigurala oko 400.000 KM za pripremne aktivnosti i izradu projektne dokumentacije, a odobravanjem kreditnih sredstava kod Razvojne banke FBiH u iznosu od 10,5 miliona KM, otklonjena je i posljednja barijera za početak izgradnje.

U prvoj fazi realizacije projekta predviđeno je da šest fakulteta Univerziteta u Tuzli bude preseljeno u kompleks kampusa, za čiju je cjelokupnu izgradnju neophodno osigurati okvirno 300 miliona KM.

Prema najavama sa prezentacije održane u decembru prošle godine, očekuje se da prvo gradilište bude otvoreno ove godine.

“Nadam se da ćemo u 2024. godini otvoriti prvo gradilište. Po našem planu u 2024. godini bit će nam potrebno 13 miliona KM. „Planirano je da između tri zgrade, u kojima će biti šest fakulteta, bude prvi trg unutar Kampusa. Naš je plan da prvu fazu izgradnje završimo do 50. godišnjice Univerziteta u Tuzli, a to je 18. decembar 2026. godine. Cilj je da zgradu za prva četiri fakulteta imamo završenu roh-bau do kraja 2025. godine, a da uporedo pripremimo tendere za zavšne radove, tako da u 2026. godini uselimo prva četiri fakulteta. Za kompletnu prvu fazu potrebno nam je 60 do 65 miliona KM,” kazao je prorektor za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Univerziteta u Tuzli Damir Zenunović.

Izvor
Tip.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button