SportU fokusu

Nikome nećemo dati pardona, pa ni Zrinjskom!Iza FK Sloboda naporne su pripreme za novu premijerligašku sezonu koja počinje za vikend. Sloboda već na startu dočekuje mostarski Zrinjski, koji je u zadnje tri godine, uz tri titule pokazao da je najbolja ekipa u državi.

Povodom tog susreta, u FK Sloboda održana je konferencija za medije. Trener Milenko Bošnjaković rekao je kako je Zrinjski ozbiljna ekipa koja je u svim segmetnima posložila klub na vrhunskom nivou.

Milenko Bošnjaković

“Zrinjski je favorit, ali pred tuzlanskom publikom i našim Fukarama nikome nećemo dati pardona. Imamo veliki motiv da što jače, korektnije i pametnije odradimo tu utakmicu. Učinićemo sve što je u našoj moći da utakmicu odvedemo u pozitivan smjer. Vjerujem čvrsto da ćemo uspjeti, a ako ne, onda ćemo pružiti ruku protivniku”, rekao je Bošnjaković, koji nema nikakvih problema sa izostancima, izuzmemo li golmana Azira Muminovića koji je teško povrijeđen.

Iako je ekipu napustilo čak 14 igrača u odnosu na prošlu sezonu, Sloboda je prema riječima Milenka Bošnjakovića dovela kvalitetne igrače. Trener Slobode smatra kako na svakoj poziciji ima adekvatnu zamjenu.

Perica Ivetić

Kapiten Slobode Perica Ivetić kazao je kako nisu mogli poželjeti ljepši početak prvenstva.

“Igramo noćnu utakmicu protiv najbolje ekipe u BiH i dobar je motiv svakom igraču da pokažemo zajedno koliko možemo i gdje se nalazimo u odnosu na Zrinjski. Pozvao bih navijače da nam budu 12. igrač, jer puno je ljepše igrati kad čuješ huk sa tribine, a ja se nadam da naše navijače nećemo razočarati”, rekao je Ivetić.

Podsjećamo, utakmica 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Slobode i Zrinjskog igra se u subotu, 21. jula 2018. godine sa početkom u 20 sati.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button