Tuzla

Nastavak akcije tuzlanskih bajkera uz poligon spretnosti
Moto klub “Geargrinder” iz Tuzle već dva mjeseca implementira korisnu akciju u saobraćaju pod nazivom “RETROVIZOR + ŽMIGAVAC = ŽIVOT”.

Akcija je organizovana u cilju podizanja svijesti učesnika u saobraćaju, te za cilj ima da nizom raznih aktivnosti edukuje, informiše i upozori sve učesnike saobraćaja na međusobno poštovanje kao i na poštivanje saobraćajnih pravila i propisa.

Također, ova akcija ima za cilj da bajkeri pokažu na konkretnim primjerima, prije svega mladim šoferima, a i svim učesnicima u saobraćaju, koliko je važno poštovati pravila ponašanja kako na cesti tako i u svom prevoznom sredstvu.

Do danas su bajkeri iz Moto kluba “Geargrinder” uradili niz akcija poput dijeljenja letaka, predavanja u srednjim školama, ispunjavanja anketa vozača… a sada je vrijeme za novu aktivnost.

“U subotu, 6. maja sa početkom u 12 sati, na poligonu Univerzitetske dvorane Tuzla ćemo, uz pomoć TUZAMK-a i volontera Crvenog križa organizovati niz pokaznih vježbi. Pozivamo sve vozače skutera i motora da dođu i da poprate akciju. Svi su naravno dobrodošli da učestvuju, jer te vježbe nisu takmičarskog karaktera, već jedna proba od strane profesionalaca iz TUZAMK-a koji će pokazati kako se pravilno izbjegavaju prepreke…”, istakao je za Kameleon predsjednik Moto kluba “Geargrinder” Tuzla, Emir Mešković.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button