Sport

Najveći turnir ulične košarke “PAN 3 NA 3” u Tuzli: Prijavi ekipu, jer pobjednik osvaja 4.000 KM! (FOTO)Voliš košarku, igraš dobro, još bolje zakucavaš? Imaš provjeren tim uz sebe koji voli izazove, a nagrada od 4.000 KM zvuči ti vrlo primamljivo? Ako su tvoji odgovori potvrdni, obavezno budi sudionikom trećeg po redu najvećeg bh. takmičenja u uličnoj košarci “Pan 3 na 3” koji će se održati 5. i 6. augusta u Tuzli.

I ove godine kompanija Carlsberg BH, sa svojim dobro poznatim brendom Pan, u saradnji sa Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle, organizuje “Pan 3 na 3 – Street Basketball turnir” koji će se odigrati na terenu TTC Telex u Tuzli prvog vikenda u mjesecu augustu.

Nagradni fond ove godine još je veći. Ekipe igraju na jedan koš po sistemu 3 na 3 i pobjednički tim osvaja novčanu nagradu od čak 4.000 KM! Nagrada za drugo mjesto je 2.000 KM.

Osnovni uslov je da učesnici budu punoljetni, a sudjelovanje ekipe na ovom sjajnom takmičenju mogu prijaviti u prostorijama OKK Sloboda ili na Facebook stranici Pan BiH, najkasnije do 01.08.2017. godine.

Prošle godine na turniru učestvovalo je 49 ekipa iz BiH i regije, a pobjedu su ostvarili Gladijatori iz Ugljevika. Ovogodišnje finale odigrat će se u nedjelju, 06.08. s kada će se znati ko osvaja prvu, najvrijedniju novčanu nagradu.

No pored  turnirskog dijela, tokom oba dana vikenda pred učesnike postavit će se niz drugih, atraktivnih košakraških izazova. Biće održano i takmičenje u šutiranju trojki i takmičenje u zakucavanju. Planirane su i brojne druge interesantne igre navijače. Pan je pripremio i nagrade iznenađenja te odličnu zabavu uz muzički program by FMJam Crew.

Ti biraš PANMožda će Vas zanimati i:

Back to top button