U fokusuVijesti

Na granici prema Hrvatskoj pronađeno 18 povrijeđenih migranataGrupa migranata u noći s utorka na srijedu pronađena je na teritoriji opštine Velika Kladuša u blizini granice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

S obzirom da na slučaju nije radila policija Unsko-sanskog kantona, Šiljdedić nije ulazio u detalje, ali je iznio saznanja do kojih su došli.

Možda će Vas zanimati i:

“Kolege iz Granične policije BiH navodno su pronašli lica na teritoriji Velike Kladuše, u blizini granice. Oni su ih dovezli u dom zdravlja. Navodno imaju određene povrede. Ne znam ni koliko lica, ni koje vrste povreda. Prema onome što znam od kolega na terenu navodno su migranti, koji su izjavili da su prebačeni iz Hrvatske na teritoriju BiH. To je sve što znamo u ovom trenutku, a za sve ostale informacije nadležna je Granična policija”, rekao je Šiljdedić.

Nešto ranije iz Doma zdravlja Velika Kladuša potvrđeno je da je sinoć primljeno 18 povrijeđenih osoba, koji su dovezeni u pratnji pripadnika Granične policije BiH.

Sanela Dujković, portparolka Granične policije BiH, kratko je kazala da će javnost o događaju biti obaviještena čim dobiju konkretne informacije s terena.

Izvor: Fokus.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button