Promo

Na adresi Armije RBiH 21 sa radom počela specijalistička hirurško-proktološka ordinacija “Dr. Hasukić”U Tuzli je sa radom počela specijalistička hirurško-proktološka ordinacija “Dr Hasukić”, na adresi Armije R BiH 21 (zgrada Lamele).

Prema izjavi Prof.dr. Šefika Hasukića, ordinacija je prije svega namijenjena liječenju pacijenata sa bolestima završnog dijela debelog crijeva.

Ordinacija posjeduje savremenu opremu za kvalitetno neoperativno liječenje hemoroida.

Sve informacije ili zakazivanje termina pregleda možete uraditi na telefonske brojeve 061/075-697, 035/250-010 ili na web stranici: www.ordinacijadrhasukic.com.

Hemoroidi su najčešće oboljenje završnog dijela debelog crijeva i mogu da se liječe na razne načine, ovisno o stadiju hemoroida. U početnim stadijima bolesti, gdje su hemoroidi manji, primjenjuje se uglavnom konzervativna (neoperativna) terapija koja podrazumjeva liječenje lijekovima (uglavnom masti i supp) i promjenom stila života.

U mnogim slučajevima primjenjuju se određene procedure u lokalnoj anesteziji kao što su: sklerozacija hemoroida (injekcije sa sklerozatnim sredstvom), podvezivanje gumenom ligaturom (Barron ligatura) ili liječenje hemoroida infracrvenim zračenjem (IRC-koagulacija).

Svi nabrojani tretmani su bezbolni i omogućavaju brzi povratak u roku od 1-2 sata, svojim svakodnevnim aktivnostima.

Proktološki pregled pacijenta je obavezan prije nego se odlučimo za metodu liječenja i on podrazumjeva digitorektalni pregled, ano/prokto/rektoskopiju, a sigmoidoskopija ili kolonoskopija su nekada nužne prije tretmana hemoroida i o tome odlučuje hirurg pri prvom pregledu pacijenta.

U hirurško-proktološkoj ordinaciji liječimo također analne fisure (rascjep sluznice izlaznog dijela čmara) perianalne fistule i abscese (inflamatorne kanale iz anusa ili rektuma koji neprirodno imaju izlazni kraj u koži blizu anusa), radimo preglede i tretman kondiloma (spolnih bradavica) i pilonidalnog sinusa (mala cista ili apsces u području interglutealne regije, prema čmaru).Možda će Vas zanimati i:

Back to top button