BiHValter Tuzlanski

Muzaferija na noge digla cijelu regiju

Svi pišu o bosanskoj senzaciji u Crans Montani!
Elvedina Muzaferija napravila je novi historijski korak u bh. skijanju plasmanom na 4. mjesto u spustu u okviru Svjetskog kupa, a koji je vožen danas u Crans Montani.

Naša skijašica je briljantnom vožnjom na kraju došla do 4. mjesta, što je najbolji plasman ikada za jednu bosanskohercegovačku skijašicu u Svjetskom kupu.

Nije ni čudno onda što su brojni mediji iz regiona objavili sjajne vijesti.

Hrvatski gol.hr vijest je držao na poziciji broj 1 sa naslovom: Bosanka digla svijet skijanja na noge: 24-godišnjakinja senzacionalnom vožnjom na korak do postolja.

Sport Klub Srbija također govori o senzaciji: Senzacija! Muzaferija četvrta u Kran Montani.

Slično je vijest tretirao i Sport Klub Hrvatska, koji ističe kako je bh. skijašica bila samo nekoliko stotinki od podijuma: Senzacija skijašice iz BiH u spustu, prvo postolje izmaklo joj za dlaku.

I renomirani Index.hr je istakao historijski rezultat: Čudesan rezultat skijašice iz BiH, zamalo donijela prvo postolje u povijesti države.

Elvedina Muzaferija je četvrtim mjestom potvrdila da Bosna i Hercegovina ima perspektivu u svijetu skijanja, a današnja trka je samo nastavak sjajne forme naše skijašice, nakon što je u Europa Cupu prije samo nekoliko dana Muzaferija osvojila prvo mjesto, a prije toga je bila 14. u Svjetskom kupu.

Radiokameleob.ba / N1Možda će Vas zanimati i:

Back to top button