Svijet

Musk otvoreno priznao: “Ne mogu se vidjeti da glasam za Bidena ovaj put”


U nedavnoj izjavi, Elon Musk, izvršni direktor SpaceX-a i Tesle, čvrsto je izjavio da ne podržava predsjednika Joea Bidena na nadolazećim predsjedničkim izborima u SAD-u 2024. godine. Musk, nekada Bidenov pristaša, očito je prošao značajnu političku promjenu.

Izrazio je svoje nezadovoljstvo Bidenovim potencijalnim reizborom i na platformi X. “Ne mogu se vidjeti da glasam za Bidena ovaj put,” napisao je u odgovoru na jednu objavu korisnika, vezanu za njegov raniji intervju za CNBC i u kojem je Musk izrazio želju za “normalnom osobom sa zdravim razumom” kao sljedećim predsjednikom SAD-a.

Muskovi nedavni komentari stoga su svojevrsni nastavak osjećaja koje je izrazio u tom ranijem intervjuu.

Musk, koji je glasao za Bidena na predsjedničkim izborima 2020. godine, navodeći kao alternativu nedostatak održivosti Donalda Trumpa, kasnije je izrazio žaljenje zbog svoje odluke u maju 2021. godine. Kako prenosi ZIMO, ponovio je svoju sklonost “normalnom” predsjedniku u decembru 2021. godine i predložio gornju dobnu granicu od 70 godina za kandidate za političke dužnosti.

Nedavno je Musk otvoreno podržao Republikansku stranku, čak je predložio guvernera Floride Rona DeSantisa kao idealnog predsjedničkog kandidata 2024. godine (DeSantis je sad ipak na kraju odustao od utrke za predsjednika).

Muskovo nezadovoljstvo Bidenovom administracijom isplivalo je na površinu kada je isključen sa summita EV-a u Bijeloj kući u avgustu 2021. godine, nagovještavajući moguću povezanost na Teslin otpor sindikatu zaposlenika. Osim toga, Musk se protivio poreznom planu oporezivanja milijardera američke Demokratske stranke.Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button