BiHVijesti

Muriz i Arijana Memić nakon presude Suda BiH: Ovo je dokaz da nismo lagali
Apelaciono vijeće Suda BiH izreklo je danas drugostepenu presudu kojom su Alisa Mutap i Hasan Dupovac proglašeni krivim zbog prikrivanja dokaza u slučaju stradanja Dženana Memića 2016. godine, a tim povodom reagovao je otac stradalog Muriz Memić.

Memić je poručio da je sve vrijeme govorio da će biti pravde i da ju je konačno dočekao.

“Ovo smo od početka čekali nakon pet postupaka, ali evo Apelaciono vijeće je pokazalo da ima pravde u ovoj državi, ići ćemo i dalje. Hvala advokatu Ifetu Feragetu, ali i Gordani Tadiću. Hvala i Kajganiću, ali hvala puno i Ćazimu Hasanspahiću i Dubravku Čampari,” naveo je Memić.

Kometarišući za oslobođene ove postupku, Memić je istakao da će njegov advokat Ifet Feraget to bolje objasniti.

“Ja sam generalno zadovoljan, glavni krivac Alisa Mutap je rekla da je najpoznatija, a ja znam da ti dobivaju razne nagrade, a ona je dobila dvije godine i šest mjeseci robije. Isto tako, Hasan Dupovac više nikada neće biti policajac. To je veliki uspjeh za državu. Ovo je dokaz da nismo lagali,” kazao je.

Obratio se i Mirsadu Dželiloviću kojem je poručio da večeras nema fešte.

“Hasan Dupovac ide na robiju. Cijelo vrijeme je taj čovjek je govorio da lažemo. Mi smo govorili da ne lažemo i idemo dalje,” naveo je.

Govoreći o “amneziji” Alise Mutap, Memić je naglasio da je znao da ona nije imala istu.

“Svi smo znali da je nije imala i da je lagala. To je na kraju dokazano i zato ide na robiju,” zaključio je.

Sestra stradalog Dženana, Arijana Memić se prisjetila kako je Arijana u bolnici rekla, dok je Dženan bio živ, “tata zovi svoje ljude i riješi ovo”.

“S jedne strane smo sedam godina imali i tatu koji je imao svoje ljude, ali nije uspio riješiti. S druge strane imamo jednog babu koji nije imao svoje ljude, ali je imao ljubav, vjeru i snagu za svoje dijete i koje je uspio riješiti,” rekla je Arijana.

Dodala je da je čula sada komentare kako ljudi nisu zadovoljni visinom ovih kazni.

“Ja samo kažem, da nas nije bilo, ne bi ni ‘minimalne kazne’ bilo. Mi smo zadovoljni sa ovim. Božja volja je iznad svega,” kazala je.

Podsjećamo, Alisa Mutap je osuđena na dvije i po godine zatvora, a Hasan Dupovac na tri godine zatvora.

Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Mutap (Ramić), Josip Barić i Muamer Ožegović su se optužnicom Tužilaštva BiH teretili da su pristupili grupi za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Hasan Dupovac i Alisa Mutap su proglašeni krivima za sve tačke optužnice osim za organizovani kriminal. Inače osumnjičeni Zijad Mutap i njegova kćerka Alisa danas nisu prisustvovali izricanju presude.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button