KulturaSvijetZanimljivosti i zabava

Molba Zelenskog da se obrati tokom dodjele Oscara odbijena
Organizatori dodjele Oscara odbili su molbu predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da se obrati javnosti tokom ovogodišnje ceremonije.

Mike Simpson iz talent agencije WME također je zamolio organizatore da dozvole obraćanje Zelenskog, što su oni također odbili, prenio je magazin Variety. Iz Američke filmske akademije nisu željeli komentarsati ovu informaciju.

Možda će Vas zanimati i:

Podsjećamo, Zelenskom ni prošle godine nije bilo dozvoljeno da se pojavi. Voditeljica Amy Schumer je predložila da se on uključi putem videolinka, ali njen prijedlog nije poslušan.

“Željela sam da nađem način da uključim Zelenskog pomoću satelita zato što je toliko mnogo očiju upereno u dodjelu Oscara”, kazala je tada. Dodjela Oscara će se održati u noći s nedjelje na ponedjeljak u Dolby teatru u Los Angelesu.

Podsjećamo, Toronto Film Festival (TFF) je u septembru prošle godine isto tako odbio Zelenskog. Glasnogovornik je tada rekao da se neće dodatno oglašavati povodom ove odluke. Ipak, dodao je da je TFF na strani Ukrajinaca i da je ponosan što ukrajinski reditelji imaju priliku da tu predstave svoje filmove.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button