BiH

Mirsad Hadžikadić: Bogić Bogićević je političke aktere naučio važnu lekciju o moralu, časti i principijelnosti

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, oglasio sae saopćenjem povodom neizbora Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. Hadžikadićevo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ovim putem se želim zahvaliti gospodinu Bogiću Bogićeviću što je javnost u Bosni i Hercegovini, a posebno političke aktere, naučio važnu lekciju o moralu, časti i principijelnosti.

Možda će Vas zanimati i:

Štetu što takva moralna i politička veličina nije na čelu glavnog grada naše države može ublažiti samo naše prihvatanje ove lekcije i iskreno opredjeljenje da od sada vodimo politiku integriteta i istinske borbe za državu, zajednicu i građane koje predstavljamo umjesto politike podjela, ličnih razmirica, korupcije, trgovanja pozicijama i ličnih interesa kojima svjedočimo posljednjih trideset godina.

Nažalost, medijski istupi predstavnika pojedinih stranaka, koji odgovornost za neizbor gospodina Bogićevića pokušavaju prebaciti na stranku koja je imala jednog vijećnika, a ne na nedostatak kohezivnosti svojih 17 i koja nije bila dio koalicije koja je predložila kandidata za izbor predsjedavajućeg gradskog vijeća, pokazuju da lekciju ipak nisu naučili. Bilo bi poštenije priznati da svi mi, vlast i opozicija, moramo sagledati svoje stvarne motive, ciljeve i greške i učiniti sve da budemo vrijedni povjerenja naših građana. Tek tada ćemo poštovati život, djelo i poruku gospodina Bogića Bogićevića.

Platforma za progres je u prethodnim saopćenjima i pokretanjem disciplinskog postupka protiv vijećnika koji je glasao suprotno potpisanom obećanju, pri tome ne kritikujući njegovo pravo na protest protiv nepotizma, pokazala da razumije lekciju koju nam je gospodin Bogićević održao i da je spremna da se uhvati u koštac sa svojim kadrovskim propustima. Ovom prilikom pozivam sve stranke da prvo očiste stvari u svojoj kući prije nego što optuže komšiju za njegov nered, pa čak i tamo gdje ga nema. Samo tako možemo doći do boljeg komšiluka,” saopćio je Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button