BiH

Ministrici Fajon predstavljene uspješne priče žena i mladih iz Bosne i HercegovineMinistrica vanjskih poslova Republike Slovenije Tanja Fajon je danas 25. marta stigla u Sarajevo i posjetu Bosni i Hercegovini.
Njen dolazak obilježili su pored službenih sastanaka i susreti s 11 poslovnih žena iz čitave Bosne i Hercegovine te s mladim ljudima koji su predstavljali tri pobjednička tima hackathona održanog u okviru BH Engineering Weeks.

Poslovne žene iz Bosne i Hercegovine predstavile su ministrici Fajon svoje uspješne priče iz različitih segmenata djelovanja od proizvođačke industrije, preko nauke, kulture i obrazovanja pa sve do danas najuspješnijih kompanija u našoj zemlji.

Srednjoškolci i studenti su ministrici Fajon predstavili svoje projektne ideje o tome kako vide razvoj obrazovanja u Bosni i Hercegovini te odgovorili na pitanja o tome kakve snove sanjaju kao mladi ljudi koji predstavljaju budućnost.

Poruka koja je otišla s ovog susreta jedinstveno se ogleda u tome da imamo volje, znanja i kapaciteta u građenju bolje budućnosti Bosne i Hercegovine.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button