Tehnologija

Microsoft Teams podržava 3D i VR sastanke
Microsoft je najavio integraciju platforme Microsoft Mesh, koja omogućava korisnicima da se okupljaju u virtuelnim prostorima, u svoju platformu Teams.

Ova integracija omogućava korisnicima da se sastaju u virtuelnom okruženju sa ili bez VR headseta, donoseći korporativnu verziju AltspaceVR-a, društvene VR platforme koju je Microsoft preuzeo 2017. godine.

Možda će Vas zanimati i:

3D Mesh sastanci u Teamsu najbolje funkcionišu uz korištenje VR headseta, a Microsoft trenutno podržava samo Oculus Quest uređaje. Korisnici mogu učestvovati u virtuelnim 3D sastancima i koristiti impresivnu prostornu audio funkciju koja oponaša mogućnost vođenja privatnih razgovora, kao što bi se to radilo u stvarnoj kancelariji.

Jedna od prednosti ovog okruženja je prilagodljivost 3D prostora, što omogućava korisnicima da igraju igre s udaljenim kolegama i sudjeluju u aktivnostima koje možda nisu imali priliku doživjeti ranije.

Sve standardne funkcije Mesha, uključujući imerzivne prostore u Teamsu, bit će dostupne poslovnim planovima Microsoft Teamsa. Za one koji žele implementirati prilagođeni imerzivni prostor, biće potrebno nabaviti Teams Premium licencu.

Ova integracija predstavlja korak naprijed u transformaciji načina na koji ljudi sarađuju i komuniciraju u poslovnom okruženju, pružajući inovativne mogućnosti za virtuelnu suradnju i interakciju među timovima.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button