KulturaLifestylePreporučujemoTuzlaTuzlanski kanton

Maca i „Sunce tuđeg neba“ u Tuzli, Živinicama i Srebreniku
Poznati bosanskoherčkovački glumac Dragan Marinković Maca, nakon brojnih rasprodanih sala te nakon tri godine se vraća ponovo u Tuzlu sa regionalnom hit predstavom „Sunce tuđeg neba“. Predstava će biti odigrana na sceni BKC-a Tuzla, 18 aprila sa početkom u 20:00 sati. Samo dan kasnije ista predstava će biti izvedena na sceni BKC-a Živinice, dok će mini turneju naš popularni glumac završiti 20 aprila u Srebreniku, gdje će se publici po prvi put predstaviti sa stand-up komedijom Macaglu.

U predstavi “Sunce tuđeg neba” Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do nervoze i bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gdje se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Autori teksta predstave “Sunce tuđeg neba” su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković. Koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

Cijena karte za sve predstave u pretprodaji iznosi 10 KM, dok je cijena na dan predtstave 12 KM. Za sve predstave karte se mogu nabaviti u kulturnim centrima, dok za predstavu u Tuzli karte se mogu nabaviti i u CD shopu Mido na korzu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button