SvijetZanimljivosti i zabava

Leonardo DiCaprio imao čast da imenuje novu vrstu zmije, nazvao je po svojoj majci

Leonardo DiCaprio nedavno je jednu od novootkrivenih vrsta zmija nazvao po svojoj majci.

Glumac Leonardo DiCaprio, koji je je javnosti poznat i kao aktivista za očuvanje prirode, dobio je čast da imenuje novu vrstu zmije nakon što je nedavno pronađena u panamskoj džungli.
Sibon irmelindicaprioae [IMAGE] | EurekAlert! Science News Releases

Zmiju pužejedu, glumac je nazvao Simon irmelindicaprioae po svojoj majci Irmelin Indenbirken, koju često dovodi na dodjele nagrada. Vrsta zmije je izuzetno rijetka i može se pronaći u drveću uglavnom neistražene džungle Choco-Darien, koja se proteže duž pacifičke obale Kolumbije i sjeverno do Paname.

Možda će Vas zanimati i:

Newly-named species of tree-dwelling snakes threatened by mining

DiCaprio nije jedina osoba, koja je zmiju nazvala po njemu dragoj osobi. Naime, to je uradio i investitor i zaštitar prirode Brian Sheth koji je jednoj od novootkrivenih zmija dao ime svoje kćerke. Pored ovih zmija, otkrivene su još tri druge vrste tokom istraživanja u Ekvadoru, Kolumbiji i Panami.

Podsjetimo, glumac Leonardo DiCaprio je i aktivista, koji je 2020. godine pozvao bh. vlasti da očuvaju rijeke i prirodu tako što će trajno zabraniti gradnju hidroelektrana u državi. Naredne godine je čestitao ženama Kruščice i gospođi Bilal na osvajanju prestižne nagrade za zaštitu okoliša za spas njihove rijeke od hidroelektrana.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button