Sport

La Liga u velikim problemima: Predložen novi datum El Clasica, a evo koji je razlog


Ovu ideju čelnici La Lige poslali su na adresu klubova, ali i Komisiji za takmičenje La Lige i ukoliko prijedlog bude usvojen, onda će se mijenjati raspored 16. kola španskog prvenstva.

Prema već planiranom rasporedu, Barcelona je u tom kolu trebala ugostiti Mallorcu, a Real Madrid Espanyol, a da bi se desila rokada u rasporedu čelnici La Lige pored odobrenja Barcelone i Real Madrida moraju dobiti i odobrenje od Mallorce i Espanyola.

Možda će Vas zanimati i:

Također, postoji i druga opcija, a to je da se El Clasico odigra dvije sedmice kasnije, odnosno 18. decembra, a kao razlog tome je što će oba ova španska kluba imati važne obaveze u Ligi prvaka.

Podsjećamo, ranije je Barcelona odbila prijedlog da se promijeni domaćinstvo za ovaj meč, a trener katalonskog kluba Ernesto Valverde istakao je da vjeruje kako će meč biti odigran u vrijeme kada je i planiran.

Razlog zbog kojeg se u pitanje dovodi sigurnost odigravanja El Clasica su protesti u Barceloni.

Protesti su “eksplodirali” otkako su na zatvorske kazne osuđeni politički zatvorenici povezani s borbom za nezavisnost Katalonije, a sada postoji bojazan da bi odigravanje El Clasica na u Barceloni bilo rizično.

Izvor: Klix.ba

bahis siteleriMožda će Vas zanimati i:

Back to top button