Tehnologija

Kinezi izbacuju novo čudo od telefona sa “vodopad ekranom” (FOTO)

Kompanija OPPO nastavlja da inovira mobilne telefone, pa nakon prve selfie kamere ispod ekrana, kako bi se očuvala njegova cjelovitost, imamo priliku da vidimo i prvi ekran koji se ne završava na bokovima, nego se prostire i na njih.

Zakrivljenost ekrana je čak oko 88 stepeni, a na bokovima telefona nema nijedne tipke, što znači da je OPPO morao da ih pomjeri negdje drugo – ali, gdje?! Takođe, iako ovaj koncept izgleda vrlo zanimljivo, ostaje da se zapitamo i koliko će biti upotrebljiv i kako će biti spriječeni slučajni dodiri na ekran, koji “pada” na dijelove ruke.

Dalje, koliko će da košta popravak ovakvog ekrana, koliko je on prije svega otporan na “habanje” i da li će uopšte moći da se popravi, ako pukne? To su sve neka od pitanja koja OPPO mora dobro da razmotri i na njih da odgovore prije nego što izbaci ovako nešto na tržište.

OPPO je ovaj ekran nazvao vodopad ekranom (Waterfall Screen) i po svom izgledu i visini najviše nas podsjeća na Xperia 1 model. Kineska kompanija ne navodi kad će se pojaviti prvi telefoni s ovakvim ekranom, ali kaže da će to biti – uskoro.

Izvor: mondo.rs

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button