SvijetVijesti

Još devet žena tužilo Billa Cosbyja zbog seksualnih napada
Zastupnici nekad slavnog glumca odbacili su sve navode iz tužbi.

Još devet žena je optužilo slavnog američkog komičara Billa Cosbyja za seksualne napade u tužbi u kojoj tvrde da ih je napastvovao koristeći svoju ogromnu snagu, slavu i prestiž, javlja Anadolija.

Možda će Vas zanimati i:

U tužbi koja je podnesena u srijedu na federalnom sudu u Nevadi, navedeno je kako su žene omamljene i napadnute između 1979. i 1992. godine u domovima, hotelima i svlačionicama u Las Vegasu, Renu i Lake Tahoeu.

Jedna od žena je optužila Cosbyja, koji je tvrdio da je njen glumački mentor, da ju je namamio da dođe iz New Yorka u Nevadu, gdje je pićem omamljena u hotelskoj sobi, a potom silovana.

Osamdesetpetogodišnju zvijezdu emisije “Cosby Show” optužilo je više od 60 žena za silovanje, seksualno napastvovanje i seksualno uznemiravanje. Glumac je negirao sve optužbe.

Cosby je prva američka slavna ličnost koja je osuđena u eri pokreta #MeToo. U zatvoru je proveo skoro tri godine prije nego što je viši sud odbacio presudu i oslobodio ga 2021. godine.

Ranije ove godine, sud u Los Angelesu je dodijelio pola miliona dolara odštete ženi koja je tvrdila da ju je Cosby napastvovao u vili magazina “Playboy” 1975. godine kada je imala 16 godina.

Žene su tužbe pokrenule nekoliko sedmica nakon što je guverner Joe Lombardo potpisao zakon kojim se ukida dvogodišnji rok za pokretanje optužbi za seksualno zlostavljanje. Slične tužbe su uslijedile i u drugim federalnim državama nakon donošenja istog zakona.

Jedna od žena koje su podnijele tužbu je i Lise-Lotte Lublin, koja se borila za izmjene zakona. Prethodno je optužila Cosbyja da joj je stavio drogu u piće i silovao je u hotelu u Las Vegasu 1989. godine.

“Godinama se borim za žrtve seksualnih napada i danas se prvi put mogu boriti za sebe”, rekla je Lotte-Lublin i dodala da novim zakonom može odvesti Cosbyja pred sud.

Zastupnici nekad slavnog glumca odbacili su sve navode iz tužbi.Izvor
aa.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button