BiHVijesti

Javni doček Nove 2024. godine – Sarajevska priča uz četiri benda i dobar provod

Akcenat na besprijekornoj organizaciji
Grad Sarajevo, kao i prethodnih godina, i ove godine poduzeo je sve aktivnosti na realizaciji projekta Javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, a sve u cilju da i ove godine naš grad zadrži status novogodišnjeg centra regije.

Gradska uprava Grada Sarajeva intenzivno je u proteklom periodu radila na organizaciji Javnog dočeka Nove godine u Gradu Sarajevu i sve aktivnosti su u velikoj mjeri finalizirane.

Možda će Vas zanimati i:

S tim u vezi pregovori su zaključeni sa svim izvođačima, i uskoro će se, kada se ispoštuju zakonske procedure i zakonom propisani uslovi, pristupiti finaliziranju svih detalja.

Pored toga što se intenzivno radi na kreativnim i programskim aktivnostima, Uprava Grada Sarajeva mora poštovati zakonske procedure, a što neće dovesti u pitanje dobru zabavu na koju su građani i turisti u Sarajevu navikli za 31.12.2023. godine.

Javni doček će biti više od svirke ispred Vječne vatre, jer organizatori pripremaju i jedinstven propratni događaj pod nazivom „Sarajevska priča” u kojem će se pojaviti i dio popularnih Nadrealista, koji privlače pažnju publike svih generacija.

U ovom moment Gradska uprava finalizira radnje koje su pokrenute na vrijeme a tiče se svih tehničko – organizacijskih radnji, dogovora sa policijom, kumunalnim preduzećima kao i firmama koje pružaju usluge javnog gradskog saobraćaja, kao i izbor tehničkog organizatora.

Akcenat je na besprijekornoj organizaciji i sigurnosti svih posjetilaca kako bi se omogućio potpuni i jedinstveni ugođaj za javni doček.

U narednom period planirano je održavanje press konferencije gdje će prisustvovati frontmeni bendova i autori projekta a sama press konferencija bit će urađena u jednom nesvakidašnjem stilu što će na neki način najaviti dobru zabavu i provod na dan dočeka Nove 2024.godine.

Pored toga, ovo je prvi put da se Javni doček svojim konceptom prilagođava i televizijskom prenosu sa najsavremenijom opremom i kompleksnom produkcijom, tako da će i svi oni koji ne budu u Titovoj ulici imati priliku pratiti jedinstveni događaj ispred malih ekrana, širom regije.

Pored bendova „Letu štuke“,”Bombaj štampa“, „Zabranjeno pušenje” i „Crvena jabuka”, za koje je Grad Sarajevo ranije najavio, na sceni bi se odvijao jedinstveni humoristični scenski performans. Inače, ovo je po prvi put ikad da u jednoj noći, u novogodišnjoj noći, nastupaju četiri popularna benda.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button