BiHZanimljivosti i zabava

Jahorinu posjetilo više od 110.000 skijaša
U dosadašnjem dijelu zimske skijaške sezone na Jahorini je skijalo više od 110.000 skijaša dok je zbilježen broj prolaza dostigao gotovo 750.000. Na ovoj olimpijskoj planini trenutna visina sniježnog pokrivača je 110 cm.

Ski staze su sjajno uređene a skijaši i borderi uživaju u potpunom kapacitetu tog ski centra, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Sve instalacije vertikalnog transporta su u pogonu uključujući i dva nova lifta, sidro Prača i lift Oštra Glava.

Meteorolozi u narednim danima najavljuju pogodne uslove za boravak na planini te su smještajni kapaciteti do kraja februara u potpunosti popunjeni i to ne samo na Jahorini već i u okolnim mjestima.

May be an image of ski slope, nature and mountain

Noćno skijanje je dostupno svaki dan u terminu od 18.00 do 21.00 sat dok gosti Jahorine od ove zime imaju priliku uživati na sankaškoj stazi dužine 600 m.

Sankanje postaje omiljena aktivost mnogobrojnih gostiju Jahorine a dostupno je svaki dan u terminu od 16.00 do 18.00 sati.

May be an image of nature

Iz Olimpijskog centra Jahorina za ljubitelje bordanja najavljuju uskoro i zabavu na Snowboard parku na ski stazi Trnovo, a uz sjajne uslove za skijanje mjesec februar će obilježiti i mnogobrojni prateći takmičarski i zabavni događaji.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button