LifestyleU fokusu

ISTRAŽILI SMO: Gdje, kada i po kojim cijenama možete koristiti zatvorene bazene u Tuzli (FOTO)Iako kupanje u zatvorenim bazenima tokom jesenjeg, zimskog ili proljetnog perioda nije popularno kao ljetovanje na otvorenim kupalištima, mnogi se ne libe ostati u “plivačkoj” formi i u ovom periodu.

Vrlo često građani Tuzle i Tuzlanskog kantona koriste zatvorena kupališta, a mi smo za vas istražili ponudu istih u nekoliko najvažnijih hotela koja imaju sopstvene bazene.

Bazen Hotel Tuzla

“Subotom i nedjeljom smo od 12 do 19 sati otvoreni bez ikakvih ograničenja za građanstvo, dok je radnim danom to od 16 do 21.30 sati. Cijena termina od nekih sat-sat i pol je 5 KM, a ko je ljubitelj saune korištenje je 12 KM”, rekli su nam sa Bazena Hotela Tuzla.

Kada je u pitanju ponuda sportsko-rekreativnog centra koji se nalazi u Hotelu Mellain, spomenućemo da je korištenje zatvorenog bazena u intervalu od tri sata.

Bazen Hotel Mellain

“U pitanju je poluolimpijski bazen. Dnevna karta radnim danima je 8 KM za odrasle, dok je vikendom 10 KM. Za djecu do 12 godina dnevna karta je 5 KM. Imamo i neke porodične pakete; dvoje odraslih i dijete do 12 godina je 20 KM, a dvoje odraslih i dvoje djece je 25 KM”, otkrivaju nam na ovom zatvorenom kupalištu.

I dok u prethodna dva slučaja rezervacija nije neophodna, za kupanje na bazenu Hotela President to bi morali uraditi na broj telefona 035/808-549.

Bazen Hotel President

“Sat korištenja bazena po osobi je 5 KM (sa saunom 7), dva sata je 8 KM (sa saunom 10), a tri sata 12 KM (sa saunom 14). Imamo niže cijene za djecu od 4 do 12 godina. Sat vremena za djecu je 4 KM, dva sata 7 KM, a tri sata 9 KM. Možete se kupati svaki dan u terminima od 11 do 23 sata”, kažu nam iz Hotela President koji se nalazi na Ljubačama.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button