Svijet

IGRA ŽIVACA, KO ĆE PRVI PRISNUTI OBARAČ: Sjeverna Koreja: Spremni smo potopiti američki nosač aviona

Sjeverna Koreja saopštila je danas da je spremna da potopi američki nosač aviona Carl Wilson kako bi iskazala svoju vojnu moć.

Nešto ranije je japanska mornarica saopštila da će se dva razarača pridružiti vojnoj vježbi sa američkom borbenom grupom na čijem je čelu nosač aviona Carl Wilson u zapadnom dijelu Pacifika, a koja se približava vodama oko Korejskog poluostrva.

Možda će Vas zanimati i:

Američki predsjednik Donald Tramp naredio je da udarna grupa na čelu sa nosačem aviona krene ka vodama kod Korejskog poluostrva usljed povišenih tenzija sa Sjevernom Korejom.

“Naše revolucionarne snage su spremne da jednim udarcem potope američki nosač aviona na nuklearni pogon”, piše list Rodong Simun koji je pod kontrolom vladajuće sjevernokorejske Radničke partije.

Dnevnik je uporedio nosač aviona sa “velikom životinjom” i ističe da bi udar bio “tačan primjer iskazivanja vojne sile Pjongjanga”.

Sjeverna Koreja u utorak 25. aprila obilježava 85 godina od osnivanja svoje vojske. U prošlosti su važne datume u toj zemlji pratile razne probe naoružanja. Sjeverna Koreja je do sada obavila pet nuklearnih proba, od čega dvije prošle godine i niz ispaljenja balističkih projektila, uprkos sankcijama UN.

Izvor: slobodn-bosna.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button