BiH

Hitna sjednica Skupštine KS o ublažavanju ekonomskih posljedica 22. marta
Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS), na kojoj će zastupnici raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo, po hitnom postupku, bit će održana online u ponedjeljak, 22. marta.

Ovaj prijedlog, kako je pojasnio premijer Edin Forto, pripremila je Vlada KS i uputila ga na razmatranje zastupnicima u Skupštini.

„Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, izmjenama ovog zakona, koje je Vlada ponudila, omogućeno je da se isplati odšteta svim onima kojima se odlukom Vlade zabranjuje rad, tačnije ugostiteljima. Zbog toga smo napravili paket pomoći, koji ćemo moći realizirati kroz Budžet“, rekao je Forto.

Na današnjem Kolegiju dogovoreno je i da tematska sjednica o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo bude održana 28. aprila. Ova sjednica održava se na inicijativu zastupnice Bibije Kerle.

Kolegij je zadužio Ministarstvo unutrašnjih poslova KS da pripremi materijal za ovu sjednicu i dostavi ga najkasnije dvanaest dana prije njenog održavanja.

Imajući u vidu urgentnu potrebu i obavezu da se Vladi KS omogući izvršavanje ustavnih nadležnosti iz resora koji su obuhvaćeni spornim izmjenama i dopunama zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS, Kolegij je naložio Vladi KS da za redovnu sjednicu Skupštine pripremi prijedlog izmjena i dopuna ovog zakona po hitnoj proceduri.

Izvor: Bhrt.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button