KulturaSuper vodič - Gdje izaći

HIT KOMEDIJA U TUZLI: Tarik Filipović sa “Ćirom” u večeri smijeha (FOTO)
U ponedjeljak, 20. novembra 2017. godine, u dvorani Bosanskog kulturnog centra Tuzla s početkom u 20 sati, jedan od najpoznatijih i najboljih glumaca sa ovih prostora, Tarik Filipović gostovat će po prvi put u Tuzli sa monodramom “Ćiro” .

Predstava izaziva ogroman interes u cijelom regionu, a dobila je visoke ocjene od kritike i publike za maestralnu glumu i kvalitetan, duhovit tekst.

Ličnost zanimljivog Miroslava Ćire Blaževića inspirisala je Tarika Filipovića i dramaturga Antonija Gabelića da napišu tekst o njegovom životu.

Dugogodišnje Tarikovo i Ćirino prijateljstvo te sati i dani provedeni u svojevrsnoj ispovjedaonici o njegovom životu bili su srž ove zanimljive predstave koja na jedan specifičan način i Tarikovo imitiranje Ćire dovodi publiku do smijeha ali i suza.

Ćirine se rečenice citiraju, njegovo prepoznatljivo “sine moj” dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega lično kroz period odrastanja i sazrijevanja.

“Ćiro” je Tarikov prvi samostalni projekat kojeg zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić, a producira Tomislav Kašljević. Tarik, rođeni Zeničanin, sa svojim je predstavama “Spektakluk” i “Magic Act Show” u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, obarao rekorde popularnosti i gledanosti tih predstava.

Ulaznice za predstavu “Ćiro” prodaju se na blagajni BKC-a, u CD shopu “Sejo i Vili” te u sistemu Kupikartu.ba po cijeni od 20 KM.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button