Gdje izaćiMuzika

Hajmo se nać’ u februaru na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac, poručuje Edo Maajka

Dvadeset godina od objave albuma “Slušaj mater” povod je zbog kojeg na lukavačku scenu stiže najbolji regionalni reper Edo Maajka. Koncert je to kojim će Centar za kulturu Lukavac, 11. februara 2023. godine, otvoriti ovogodišnju sezonu nastupa brojnih umjetnika iz BiH i regiona.

“Neću stajat’ samo grabim naprijed, 20 godina zalet, Savski Galeb

Ovo radim k’o od šale, ni ne spominjem ono čime se drugi hvale jer

Zna Zagreb, znaju Bosna i Balkan

Znaju reperi, treperi, klubovi, šleperi, pamte, čuvaju karte

U dileju čuju stare pjesme, tek ih sada shvate, brate…”

Repa Maajka stihove u novoj pjesmi “Hajmo se nać’ sa albuma “Moćno” objavljenog prošle godine, koji će promovisati na lukavačkom koncertu u februaru. Publika će, 11. februara 2023. godine, na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac, biti u prilici da se sa Maajkom prisjeti neprevaziđenih stihova iz sada već kultnih “Mahir i Alma”, “Prikaze”. “Jesmo l’ sami”, “Slušaj mater”, “No sikiriki”, “Saletova osveta” i mnogih drugih.

Edo Maajka je dobro poznat lokalnoj publici jer je nekoliko godina živio u Tuzli gdje je bio jedan od članova hard core grupe Diskord koja kasnije mijenja ime u Defence. Edina ljubav ipak je hip – hop, što pokazuje činjenica da s lakoćom radi tekstove koji su socijalno osjetljivi, antipolitički, buntovnički, koje čine priče iz života. Svoje tekstove prvo je  promovisao na radio stanici “Kameleon” gdje izvodi prvi bosanski freestyle u emisiji “FM JAM” koja promoviše mlade neafirmirane umjetnike okupljene u grupu “Disciplinska komisija”.

Prve značajne korake na hip – hop sceni Maajka ipak pravi u Zagrebu, a prvi album “Slušaj mater” pokupio je nevjerovatan broj nagrada. Radio je muziku za film “Ljeto u zlatnoj dolini” i 15 pjesama za mjuzikl “Prosjačka opera”, sarađuje sa UNICEF-om i nastupa nekoliko puta sedmično, kako u regionu tako i u brojnim evropskim zemljama, što je najbolja potvrda kvaliteta bh repera i nakon 20 godina na regionalnoj sceni.

Karte za koncert Ede Maajke u prodaji su u Službi za administraciju i marketing Centra za kulturu Lukavac u vremenu od 07:00 do 17:00 sati, a vikendom u Biletarnici Centra od 07:00 do 22:00 sata.

Za sve dodatne informacije svim zainteresovanim je na raspolaganju kontakt telefon 035/554 – 440 kao i Facebook stranica Centar za kulturu Lukavac.

Hajmo se nać’ nismo dugo, malo se smijat’ tjerat’ kišu i jugo…

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button