SvijetVijesti

Grčka: Požar kod Volosa izazvao eksploziju u skladištu municije
U centralnom dijelu Grčke, u vatrom zahvaćenom Volosu, došlo je do eksplozije skladišta municije kod mjesta Nea Angialos zbog čega je naređena hitna evakuacija u ovom mjestu.

“Dio skladišta municija kasarne zračnih snaga u Nea Agialosu gori i čuju se eksplozije,” rekao je portparol Vatrogasne službe Grčke Janis Artopios.

Istakao je da u toj oblasti sedam aviona i tri helikoptera gase požar koji gori od srijede.

Zračne snage navele su da je skladište koje se nalazi oko šest kilometara sjeverno od zračne baze evakuisano unaprijed i da nema evidencije o povrijeđenim, ali da je iz predostrožnosti naređena evakuacija nekoliko sela u širem okruženju.

Vatrogasci i u četvrtak nastavljaju da se bore sa požarima koji u Grčkoj bjesne dvije nedjelje i u kojima je poginulo pet osoba, podsjeća.

Stotine grčkih vatrogasaca, uz pojačanje iz drugih zemalja, angažovane su na ostrvima Rodos, Krf i Evija, kao i na novom frontu u centralnoj Grčkoj.

Od 13. jula u zemlji je izbilo oko 600 šumskih požara, od kojih je većina brzo ugašena. Desetine hiljada stanovnika i turista morali su biti evakuisani posljednjih dana.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button