Tehnologija
U fokusu

Googleov Android Auto sistem će odgovarati na poruke dok vozite
Google, u najnovijoj verziji svog automobilskog operativnog sistema, Android Auto, uvodi inovativne značajke koje će korisnicima omogućiti sigurniju interakciju s mobilnim uređajima tokom vožnje. Ove nadogradnje, predstavljene tokom lansiranja Samsungove Galaxy S24 serije, naglašavaju angažman umjetne inteligencije kako bi se vozačima omogućila bolja kontrola i manje distrakcija tokom vožnje.

Glavne značajke uključuju:

  1. Automatsko Sumiranje Poruka: Kada vozač primi duže poruke ili više poruka u grupnom chatu, Googleov AI će ih automatski sumirati. Ova značajka koristi naprednu tehnologiju Google Assitanta kako bi korisnicima pružila sažetak poruka umjesto da čitaju cijeli tekst.
  2. Prijedlozi za Odgovore: Android Auto će nuditi korisnicima brze prijedloge za odgovore na tekstualne poruke. Ovi prijedlozi će olakšati vozačima odgovaranje bez potrebe za dugim tekstualnim unosom.
  3. Integracija s Google Maps: Sistem će koristiti podatke iz aplikacije Google Maps kako bi pružio korisne informacije. Na primjer, može obavijestiti osobu s kojom vozač komunicira o vremenu dolaska na odredište.

Iako ove značajke imaju potencijal poboljšati sigurnost u vožnji, uvijek je važno pridržavati se pravila i usredotočiti se na vožnju. Čak i uz napredne tehnologije, vozači bi trebali minimizirati distrakcije kako bi održali sigurno okruženje na cesti.

Povezivanje Android Auta s Galaxy S24 dodatno će poboljšati iskustvo korisnika, pružajući jedinstvenu integraciju između mobilnih uređaja i infotainment sistema u vozilu. Ove promjene čine dio nastojanja da se tehnologija u vozilima čini inteligentnijom i sigurnijom.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button