KulturaLifestyleTuzlanski kanton

FOTO: U Gradačcu održan tradicionalni božićni koncert


U prepunoj kongrasnoj sali Gradačačkog sajma, večeras je održan Božićni koncert u organizaciji HKD Napredak – podružnica Gradačac, a u povodu najradosnijeg katoličkog blagdana, Božića.

Pored svuda prisutnog i srdačnog domaćina, predsjednika HKD Napredak – podružnica Gradačac Marijana Šimića, skup je uveličao svojim prisustvom predsjednik Napretka Republike Hrvatske, načelnik općine Gradačac Edis Dervišagić, kao i nekolicina uglednih zvaničnika iz političkog života naše zemlje.

Možda će Vas zanimati i:

Poslije uvodnih pozdravnih riječi, posjetitelje su zabavile vokalne solistice zbora HRT-a, Amela Jančić-Priganica – sopran, Tereza Gabrić – mezzosopran, uz pratnju pijanistice Marine Matulić koje su izvele nekoliko pjesama, a posjetitelje su posebno oduševile izvođenjem starih gradskih pjesama u drugačijem aranžmanu.

Muzički dio upotpunilo je i Udruženje žena Gradačac “Zmaj” koje su izvele par popularnih pjesama, a onda je druženje nastavljeno u restoranu Gradačačkog sajma uz ukusno i raznovrsno spremljenu trpezu i muziku uživo.

Bilo je pravo zadovoljstvo družiti se u ovako divnom ambijentu gdje je sve odisalo čarima blagdana koji se približava i vrijednostima zajedništva koje Bosna posebno njeguje.

Svima koji su ovo veče proveli na ovom koncertu uz kasnije druženje uz muziku i zakusku, učinili su ovu noć potpunom u svakom pogledu i još jednom pokazali vrednote Božića.

Tekst i fotografije: Suad KrajnovićMožda će Vas zanimati i:

Back to top button