SportU fokusu

FOTO: OŽRK Jedinstvo AtlasRelax sa novom predsjednicom do željenih rezultata

Nakon pobjede u Prijedoru nad ekipom Mire, rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa u 2. kolu Premijer lige BiH dočekuju novog člana elitnog razreda našeg rukometa, Hadžiće Dido Group. Povodom te utakmice danas je održana i konferencija za medije.

Klub je danas predstavio i novu predsjednicu Upravnog odbora, Havu Fazlić, poduzetnicu koja sa svojim suprugom vodi izuzetno uspješnu firmu.

“Pristala sam prvenstveno zbog pomoći prijateljima, a drugo želim da dam podršku Jedinstvu. Čast mi je da sam u pobjedničkom timu, volim pobjednike i pozivam sve prijateljice i prijatelje poduzetnice da se uključe u rad Jedisntva”, istakla je Fazlić.

“Meni je čast i zadovoljstvo što imamo prvu damu u Upravnom odboru. Mi pokušavamo da uvedemo nove ljude koji bi olakšali sa finansijskog aspekta rad Jedinstva. Gospođa Fazlić vodi uspješnu firmu i drage volje pristala je da preuzme predsjedavanje Upravnim odborom”, rekao je predsjednik Skupštine kluba, Zvjezdan Karadžin.

Fazlić, Karadžin, Grabčanović

Što se tiče utakmice, stručni štab OŽRK Jedinstvo AtlasRelax vjeruje u pozitivan ishod na utakmici protiv Hadžića koja se igra u nedjelju, 1. oktobra od 17 sati u Maloj dvorani Mejdan.

“Ne bježim od uloge favorita, ali ne treba podcijeniti nijednog protvnika. Cure dobro rade i očekujem da idemo korak naprijed. Imao sam priliku gledati Hadžiće u prošlom kolu i mislim da smo bolja i kvalitetnija ekipa i nadam se da će djevojke dati sve od sebe da na prvoj domaćoj utakmici slave pobjedu”, optimistično je izjavio trener Jedinstva, Damir Cipurković.

Igračice Jedinstva također su spremne i vjeruju u trijumf.

“Pogledali smo neke snimke i mislim da tu ekipu ne smijemo podcijeniti. Spremali smo se naporno, tako da se nadam da rezultat neće izostati. Očekujem da pobijedimo i pozivam sve navijače da nam u tome pomognu”, kazala je rukometašica Admira Zvekić.

Zvekić, Cipurković, Fazlić

“Ne poznajem tu ekipu, jer sam nova u Premijer ligi, ali po snimcima koje smo gledali mislim da neće biti neki veliki problem da ostvarimo pobjedu. Utisci su odlični za sada i sve je na visokom nivou”, kratko je prokomentarisala Ivana Sikimić.

Sportski direktor kluba, Elmir Grabčanović za kraj je dodao kako ističu zadovoljstvo što su se Hadžići vratili u ligu, te da se radi o kvalitetnoj ekipi koju predvode odlični ljudi. Grabčanović smatra kako će Hadžići Dido Group za dvije.tri godine igrati važnu ulogu u Premijer ligi BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button