Sport

Filipović: Pijem četiri vrste tableta svaki dan i postajem svjestan da je kraj

Cro Cop je iznenadio hrvatsku javnost informacijom da je preživio moždani udar te da zbog toga više ne smije dobiti nijedan udarac u glavu, što je označilo kraj njegove velike karijere. Sedam sedmica nakon zvaničnog završetka karijere Mirko se polako vraća treninzima i osjeća se bolje, ali još uvijek mora paziti na svoje zdravlje.

“Dobro se osjećam, ali pijem četiri vrste tableta svaki dan i tako moram raditi još najmanje mjesec dana. Treninzi su mi za sada reducirani”, kazao je Filipović u razgovoru za hrvatsku Novu TV.

Nakon toga Cro Cop je rekao da ide korak po korak i da ne želi previše planirati jer nikada ne zna šta ga očekuje, ali da ima u planu održavanje seminara i učenje drugih boraca.

“Idem korak po korak, ali ko zna šta život sutra nosi. Imao sam milion planova prije sedam sedmica pa mi se čitav svijet srušio u jednom trenutku. Bio sam tu, vrtio sam glavom lijevo-desno i onda sam se onesvijestio”, objasnio je Cro Cop.

Hrvatski borac je za kraj rekao da nema za čim žaliti i da je imao veliku karijeru, a i da mu je život opušteniji otkako se povukao iz ringa.

“Imao sam bogatu karijeru i nemam za čime žaliti. Osjećam se malo čudno i još uvijek polako postajem svjestan da borbi više nema, ali mi je život malo opušteniji”, kazao je Filipović za kraj.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button