Valter Tuzlanski

Federalni ministar Vedran Lakić: “Moguće povećanje cijene struje onima koji troše nemilice”On ističe da je za rješenje ovog problema potrebno samo proizvoditi, te ukazao na to da je trenutno stanje posljedica nerada prethodne vlasti.

Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, za BHRT je rekao da nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije, te ne isključuje mogućnost određenih aktivnosti Elektroprirede, a sve u svrhu uštede električne energije.

“Zašto se u javnosti pojavljuje mogućnost, da bi se počela štediti energija, da će Elektroprivreda ići u aktivnost da onima koji štede se ne povećava cijena električne energije, ali oni koji je troše nemilice, da im se poveća cijena električne energije. Zašto to radimo? Zato što nemamo proizvodnje, jer nemamo dovoljno uglja za naše termoelektrane da se proizvede energija”, rekao je Lakić.”

On ističe da je za rješenje ovog problema potrebno samo proizvoditi, te ukazao na to da je trenutno stanje posljedica nerada prethodne vlasti.

“Nije bio dobar rad, mnogi su probemi naslijeđeni. Mi ćemo ih rješavati”, naglasio je Lakić.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button