Arhiva

Fanovi odaju počast pokojnom Akiju Rahimovskom

Pred Zdencom života


S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, iz benda “Parni valjak” jučer su pozvali sve one koji žele odati počast pokojnom Akiju Rahimovskom da to učine danas kod Zdenca života, ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. Od jutra fanovi donose cvijeće i pale svijeće u sjećanje na legendarnog muzičara.

Stigli su u velikom broju, a gitarist i jedan od osnivača “Parnog valjka” Husein Hasanefendić Hus (67) i prijatelji pred Zdenac života su postavili Akijevu fotografiju.

Možda će Vas zanimati i:

Ožalošćeni Hus je zapalio je svijeću i ostavio buket ruža u sjećanje na dugogodišnjeg prijatelja, čija ga je smrt jako pogodila.

Naime, Hus i Aki čuli su se nekoliko sati prije nego što je Rahimovski preminuo, te su se veselili povratničkoj turneji “Parnog valjka”.

Uz cvijeće i lampione, Akijevi fanovi uz njegovu fotografiju ostavili su i nekoliko dirljivih poruka.

Posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog održat će se u četvrtak, 27. januara u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, u krugu porodice i prijatelja.

Legendarni Aki Rahimovski preminuo je u subotu, u 67. godini života. Preminuo je u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je posljednjih godina živio s porodicom. Uzrok njegove smrti još nije potvrđen, no Aki je imao probleme sa srcem, te su mu prošle sedmice ugradili šest stentova.

Izvor
Avaz.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button