In memoriam

Ena Begović je bila glumica velike karizme i senzualnosti.
Na praznik Velike Gospe Ena se zajedno sa suprugom, njegovim sinom iz prvog braka, svojom majkom Terezom i kćeri Lanom terencem Grand Cherokee uputila u posjet prijatelju Stipici Kalogjeri.

Ta 2000. godina za proslavljenu glumicu Enu Begović bila je godina u kojoj je pronašla svoju životnu sreću udajom za poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana, a kada su 1. jula te iste godine postali roditelji malene Lane njihovoj sreći nije bilo kraja. Nažalost u majčinskoj ulozi Ena nije uživala dugo jer se 15. augusta dogodila tragična prometna nesreća u kojoj je glumica izgubila život.

Na blagdan Velike Gospe Ena se zajedno sa suprugom, njegovim sinom iz prvog braka, svojom majkom Terezom i kćeri Lanom terencem Grand Cherokee uputila u posjet prijatelju Stipici Kalogjeri.

Nesreća se dogodila u mjestu Splitska gdje je terenac završio u provaliji i ozljede koje je Ena zadobila bila su preteške i ubrzo je preminula. Njezina majka imala je višestruke ozljede ruke i ramena, a malena Lana je kratko vrijeme također zadržana u bolnici.

Ena Begović: Najvažnija uloga bila joj je ona majčinska, a u njoj je uživala samo 45 dana – Jabuka.tv

Prijatelji glumice koja je preminula u 40. godini kažu kako se oduvijek bojala vožnje automobilom, a možda razlog leži i u tome što je 1996. godine skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo motociklist. Ena je osuđena na tri godine uvjetno, a priznala je da joj je ta nesreća predstavljala golem šok od kojeg se dugo oporavljala.

Svi koji su je osobno poznavali govorili su o ženi koja je voljela čitati, bila tiha i koncentrirana, imala odličan smisao za humor, živjela povučen život ispunjen radom, okružena krugom bliskih prijatelja. Bila je glumica velike karizme i senzualnosti, a njezinu glumačku karijeri zasigurno je obilježila uloga barunice Castelli koju je maestralno odigrala u filmu “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka za koju je osvojila i Zlatnu arenu za sporednu žensku ulogu i izazvala popriličnu pomutnju u filmskom svijetu kada je istu nagradu odbila primiti.

Izvor
vecernji.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button