Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Emina Šehić, studentica medicine, pomaže mladima da se njihov glas čuje

BIGBANG2023

Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovim pričama i glasajte za njih.

Emina Šehić trenutno studira i radi u gradu Sarajevu. Studentica je treće godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na odsjeku Medicina i apsolventica DOBA Fakulteta Bussines School Univerziteta u Mariboru na odsjeku za marketing, društveni medij i odnose s javnošću.

Možda će Vas zanimati i:

Osim toga, svoje liderske vještine usavršava u sklopu programa Akademije za mlade lidere u civilnom društvu Fondacije Schuler Helfen Leben.

Smatra da se u današnjici šalje samo jedna slika o mladima u BiH, a to je da mladi samo i isključivo odlaze i da niko ne želi ostati, upravo zbog toga svoj aktivistički angažman prvenstveno posvećuje mladim ljudima koji se na sve načine trude ostati u BiH i izboriti se sa teškom svakodnevnicom, jer je i ona jedna od njih.

Trenutno sa timom radi na istraživanju položaja mladih u medijskom diskursu čiju publikaciju očekuje kraje godine. Svoje formalno i neformalno obrazovanje nastoji povezati u svakom segmentu svoga djelovanja.

Eminina postignuća:


Osnivačica i koordinatorica digitalne kampanje AktiViza Bosna i Hercegovina koja za cilj ima promociju uspješnih mladih ljudi u BiH i širenja pozitivnih priča kako o domovini, tako i o njenim mladima.

Voditeljica podcasta “Nećemo mi niđe!”, čiji gosti otvoreno pričaju o problemima mladih ljudi, ali i njihovim rješenjima.

Kampanju kao način medijskog djelovanja predstavljala je i van granica BiH.

Koordinatorica projekta “Žena mora biti zdrava!” koji za cilj ima edukacije žena o važnosti brige o reproduktivnom zdravlju.

Članica Omladinske novinske asocijacije u BiH, Studentskog parlamenta UNSA i koordinator PR tima InciSioN BiH.

Polaznica na desetine edukacija, seminara, kampova i akademija.

Emina Šehić kandidatkinja je za priznanje BigBang #herojigeneracije Kantona Sarajevo, u kategoriji Građanski aktivizam. Za nju ćete moći glasati na OVOM LINKU.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button