Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Eldar Vikalo: Priroda je protiv nas, mladi se moraju potruditi da ju održavaju

BIGBANG 2023

Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovom pričama i glasajte za njih.

Eldar Vikalo dolazi iz Tuzle. Njegove 22 godine su pune raznih iskustava, kako pozitivnih, tako i negativnih iz kojih se uvijek trudi izvući pouku. U sportu je od malih nogu, gdje je plivanje najviše uticalo na njegov karakter i sticanje prijateljstava koja su i dan danas čvrsta.

Možda će Vas zanimati i:

Tu je i fudbal u kojem je i dan danas aktivan, ali je sada i službeno lice koje donosi pravdu na terenu.

Trenutno trči trke od 5 km, 10 km i polumaratone, a pored toga i ruši svoje granice na OCR takmičenjima.

Aktivizam je dio njegovog života, koji ga je naučio raznim tehnikama rada sa ljudima, a pored toga mu je dao neke vrijednosti. On je, pored svih navedenih stvari u životu, student četvrte godine Fakulteta Elektrotehnike u Tuzli.

Opredijelio se za IT sektor i pronašao u tome. Svaki novi dan se trudi naučiti nešto novo ili korigovati staro.

Eldarova postignuća:

Član projekta “Let’s do it” Tuzla od 2018. godine i od tada prošao razne uloge u ekipi, kao što su asistent projekt menadžeru, koordinator za akciju čišćenja ili sadnje.

Kroz njegove ruke je prošlo stotine kilograma otpada i stotine sadnica, koje i dan danas rastu i čine naš grad ljepšim.

Eldarovi planovi za budućnost?

“U budućnosti najveći cilj mi je završiti fakultet i ostati raditi u tome, a što se tiče ekologije, uvijek ću ostati pri tome da budem ekološki osviješten i da pazim prirodu”.

Poruka mladima: “Morate dići svoju svijest o ekologiji jer je trenutno priroda protiv nas, a vi kao mladi morate biti u svemu tome, i potruditi se da održavate prirodu”, poručio je Eldar.

Eldar Vikalo kandidat je za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji Ekologija.
Za njega od ponedjeljka (6.11.2023.) možete glasati na OVOM LINKU.

Projekat podržan od strane BH Telecoma, Federalnog Ministarstva kulture i sporta, Grada Tuzla, Udruženja Kultura media i Radio Kameleona.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button