Kultura

EKSKLUZVNI RAZGOVOR sa Jillinom Carlano (Bellydance Evolution): U svijetu ne postoji ovakav projekat!
Večeras se u tuzlanskom BKC-u od 20 sati održava jedinstveni event koji ne smijete propustiti! Bellydance Evolution izvest će najveći svjetski orijentalni plesni spektakl “Fantasm – Odyssey of Dreams”.

U njemu učestvuju neki od najboljih plesača orijentalnog plesa današnjice kao i vrhunski muzičari. Do danas su radili produkciju četiri predstave koje su oborile sve rekorde gledanosti.

Bellydance Evolution je Hollywoodska produkcija koja je napravila revoluciju kombinujući orijentalni ples sa drugim modernim plesnim formama i postala jedna od najuspješnijih plesnih trupa ikada.

Za sve njihove predstave rađena je originalna muzika koju je producirao Paul Dinletir, muzički producent koji radi muziku za Hollywoodske blockbustere. Nastupali su u preko 30 država širom Sjeverne i Južne Amerike, Europe, Azije, Afrike i Australije, između ostalog i u najvećim svjetskim metropolama kao što su New York, Los Angeles, Sidney, Rim, Berlin, Prag, Beč, Johannesburg, Taipei, Tokyo i mnogi drugi.

Ekskluzivno smo razgovarali sa Jillinom Carlano, umjetničkom direktoricom i producentom večerašnje predstave, o njihovom postojanju, na koji način se vrše audicije za ovakav spektakle, odakle sve dolaze plesači i odakle uopšte ideja da na svoju mapu stave i Tuzlu…Možda će Vas zanimati i:

Back to top button