Sport

Ekipa “Prijeko brdo” pobjednik 2. memorijalnog turnira u Lukavici Ibrahim Hodžić
Futsal ekipa “Prijeko brdo” osvajač je ovogodišnjeg malonogometnog turnira koji se igra u znak sjećanja na zlatnog ljiljana Ibrahima Hodžića.

Prijeko Brdo je sasvim zasluženo osvojilo 1. mjesto i novčanu nagradu od 2000 KM. U pobjedničku ekipu su stigla i dva individualna priznanja.
Hadžib Jahić je proglašen za najboljeg igrača dok je Denin Jukić bio najbolji golman.
Na turniru je učestvovalo 12 ekipa, a na putu do titule najboljih pobjednici su čini se imali više problema u prva dva kola nego u polufinalu i samom finalu.
Naime, Prijeko Brdo je već u prvom krugu nakon velike borbe i penala izbacilo jednu od ekipa koja je igrački bila među favoritima da ode do samoga kraja. U drugom su također nakon velike borbe i penala prošli domaćine, MZ Lukavica, da bi u polufinalu i finalu ostvarili sigurne pobjede od 3:1 i 4:1.
Pobjednici su osvojili 2000 KM, drugoplasirani 600, treći 300 i četvrti 100 KM.
Turnir se igra u znak i sjećanje na Ibrahima Hodžića iz Lukavice, prerano preminulog borca Armije RBiH, dobitnika najvišeg ratnog priznanja – Zlatnog ljiljana.
Organizator je Omladinski centar Lukavica u saradnji sa velikim brojem prijatelja, donatora, sponzora, među kojima je generalni Grad Gračanica. Sam turnir je otvorio u ime domaćina i organizatora OCL-a njihov predstavnik Damir Đogić.
Sam turnir je opravdao očekivanja. Pune tribine to dokazuju, a dok je turnira i punih tribina Lukavica će se sjećati svojih heroja i čuvati uspomenu na njih.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button