BiHTuzlaTuzlanski kanton

Dva zlata u Samoboru za Karate klub „DO“ Tuzla i Bosnu i HercegovinuPoslije tri dana provedena na takmičenja u Samoboru na 31. Grand Prix Croatia, od 20. do 22.01.2023. godine na kojem su nastupile 24 drzave sa 1733 takmičara koji su došli iz 292 kluba, naših troje takmičara ima li su briljantan nastup osvajanjem dvije zlatne medalje.

Ovo je ujedno i najkvalitetniji rezultat za Bosnu i Hercegovinu obzriom da su medalje uzete u seniorskoj konkurenciji i U14 godina borbama, što je Bosnu i Hercegovinu dovelu na poziciju broj 6, a klub na 16 mjesto u ukupnom plasmanu medju mnogobrojnijim ekipama.

Na žalost na turniru nije nastupilo naših još četvoro takmičara koje smo bili prijavili, a radi preopterećenosti u kategorijama kao i još mnogo takmičara iz BiH koji nisu nastupili,po riječima organizatora.

Zlatne medalje:

Sandro Kresic borbe Seniori U21 +84kg, čime je nast kontinuitet u nizu od četiri velika svjetska natjecanja i osvajanja medalja.

Šejla Aščić borbe U14 -59kg, takodje nastavlja knotinuitet najbolje mladje kadetkinje svijeta,te zlato osvaja bez izgubljenog poena.

Obzirom da je ovo najveći međunarodni turnir na svijetu , a ujedno je bio i izborni za predstojeće Evropsko prvnestvo, zadovoljstvo je još već radi kvaliteta i važnosti osvajanja ovih medalja.

Takmičare vodio trener kluba Anto Krešić

Koristimo priliku da se zahvalimo Vladi Tuzlanskog kantona, kao i gradskoj upravi grada Tuzla na podršci u realizaciji ovog projekta.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button