BiH

Dodik traži od bošnjačkih političara izvinjenje Srbiji nakon dolaska kadeta u Prijedor i BratunacPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se još jednom povodom dolaska kadeta Vojske Republike Srbije u Prijedor i Bratunac.

Nakon što je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao kako je ispoštovao zakonske procedure vezano za ulazak kadeta Vojske Srbije u BiH, Dodik je upitao “i šta sad?”.

“I šta sad kad je i Konaković priznao da je ulazak kadeta Vojske Srbije bio u skladu sa zakonom? Političko i medijsko ludilo koje je zahvatilo političko Sarajevo postaje nepodnošljivo i ta histerija koja se stvara protiv svega što ima veze sa srpskim narodom, Srbijom i Srpskom odavno je prešla granice normalnog,” kazao je Dodik.

Upitao se da li postoji politička struktura u Sarajevu s kojom se može razgovarati i zatražio izvinjenje Srbiji.

“Poštuje li neko Ustav i zakone ove sklepane BiH i smije li možda bar poneki pojedinac od bošnjačkih političara poslati poruku, izvinjenje Srbiji za ovu nezapamćenu sramotu koju su priredili zemlji u koju se zaklinju? Pitam se ima li Bećirović bar malo ljudske pristojnosti, kad već nema političke, i s kim on to misli živjeti u BiH, sa Srbima i Hrvatima ili sa Schmidtom i sličnim nedobronamjernim strancima koji su, po ko zna koji put, pokazali da su nekompetentni i nedobronamjerni,” kazao je Dodik.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button