Sport
U fokusu

Đoković nikada za 20 godina karijere nije razbijen kao danas, tome svjedoči historijski podatak

Italijanski teniser Jannik Sinner danas je ostvario senzacionalnu pobjedu nad jednim od najvećih teniskih majstora svih vremena, Novakom Đokovićem, na Australian Openu.

 

Ova pobjeda nije samo obična pobjeda; Sinner je postigao nešto što nitko nije uspio u posljednjih 21 godinu protiv Đokovića.

Možda će Vas zanimati i:

Sinner je impresionirao teniski svijet ne samo svojom pobjedom nad Đokovićem, već i načinom na koji je igrao. Za razliku od većine Đokovićevih protivnika na Grand Slam turnirima, Sinner nije dozvolio niti jednu break-loptu Đokoviću, što se nije dogodilo još od 2003. godine, otkako je Đoković postao član profesionalnog teniskog Toura. Ova nevjerojatna statistika pokazuje snagu i kontrolu koju je Sinner demonstrirao tijekom meča.

Sinnerova pobjeda nad Đokovićem nije samo iznenađenje zbog rezultata, već i zbog načina na koji je ostvarena. Ovaj mladi talijanski tenisač prvi je igrač u povijesti koji je porazio Đokovića u polufinalu Australian Opena. Konačan rezultat meča bio je 6:1, 6:2, 6:7 i 6:3. Iako je Đoković uspio osvojiti jedan set, Sinner mu nije dozvolio niti jednu break-loptu tijekom cijelog meča.

Đoković je ostao na deset osvojenih titula u 19 nastupa na Australian Openu, dok su njegovi najraniji porazi na ovom turniru zabilježeni 2005. i 2006. godine, kada su ga u prvom kolu eliminirali Marat Safin i Paul Goldstein.

 

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button