Gdje provesti vikendSuper vodič - Gdje izaći

DIVLJE JAGODE na Panonici Tuzla

U čudesnoj atmosferi otvorene bašte „VRTIĆ“ na prvom slanom jezeru kompleksa PANONIKA, u petka, 20.avgusta 2021. godine od 21 sat, održaće se koncert legendarne heavy metal & hard rock grupe DIVLJE JAGODE.Cijena ograničenog broja ulaznica u predprodaji je 10 KM/ na dan koncerta 12 KM, a VIP ulaznica 15 KM(ograničen broj).

Ulaznice se u predprodaji mogu kupiti od ponedeljka 16.avgusta do 19.avgusta od 08-19h. na svim ulaznim kapijama Panonike, a na dan koncerta 20.8.2021.g. na Istočnom ulazu u Panoniku sa parkinga kod benzinske pumpe INA, gdje je i zvanični ulaz na večernji koncert.
Rijetko koji bend je, bez obzira na stilsku i teritorijalnu opredijeljenost, prošao uspješno onoliko testova koliko ih je prošla grupa Divlje Jagode. Činjenica da na prostorima zapadnog Balkana postoji bend koji je prodao više milijuna nosača zvuka, sa glazbom koja stilski podrazumijeva hard & heavy, zvuči skoro nemoguće.
” Jagode “, čija karijera traje od davne ‘78 godine, ostavile su trajni pečat u diskografiji, ali i urbanoj kulturi, zahvaljujući pjesmama sa kojima se identificiraju, kako nove i nadolazeće mlade generacije, tako i niz generacija prije njih. Ponekad se čini da niti jedna zabava, niti jedna započeta ili raskinuta ljubav nisu moguće bez pjesama kao što su Jedina moja, Krivo je more, Ne želiš kraj, Zauvijek tvoj, Kako si topla i mila, Zvijezda sjevera, Marija.. Na istovjetan način, teško je zamisliti neko rock okupljanje, miting, slušaonu ili koncert bez pjesama kao što su Motori, Divlje jagode, Auto stop, Šejla, Kap po kap, Let na drugi svijet…
Sa dvanaest studijskih albuma, stotine pjesama, na desetke klasičnih hitova, hiljade koncerata, milione prodatih nosača zvuka Divlje Jagode danas nadilaze i granice i vrijeme, jer fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih.
Zele Lipovača je autorski i svirački stup, ali i nezaobilazna konstanta Divljih Jagoda, čija se gitarska sola ne slušaju, nego pjevaju.
Zele je osebujan umjetnik, gitarista, kompozitor i producent, koji je sa Jagodama Istoku približio Zapad, a Zapadu donio duh istočne mistike i balkanskog šarma, te je njegovim pjesmama i gitarom otvorio mnoga vrata na koja su drugi bezuspješno kucali.
LONG LIVE ROCK&ROLL!!!Možda će Vas zanimati i:

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button