Arhiva

Denis Hadžić : “Ponosan sam što sam nagrađen za muziku na 2 pozorišna festivala”
DENIS HADŽIĆ- DOBITNIK NAGRADE ZA KOMPONOVANU MUZIKU U PREDSTAVI

Svi ga znamo kao momka koji nas  zabavlja uz gitaru i pjesmu, ali da li ste znali da osim što svira, Denis i komponuje?
Denis Hadžić, rođen 30.januara 1986 u Tuzli. Završio je  srednju Elektro-tehničku školu u Tuzli i diplomirao na Filozofskom fakultetu-odsjek žurnalistika.
Muzikom se bavi 18 godina , a prve akorde na gitari je naučio kada je imao 6..
Posljednjih 5 godina je uposlenik tehničkog kadra Narodnog pozorišta Tuzla gdje je nekoliko puta komponovao muziku za predstave. Neke od najpoznatijih predstava su: “Posljednja Ljubav Hasana Kaimije” i “Pijana  noć 1918” (koje su nagrađivanje plaketama pobjednika), “Šta je Sobar vidio” te mnoge druge…
Ponosan sam što sam nagrađen za muziku u predstavama koje su rađene po tekstovima velikih pisaca kao što su  Sušić i  Krleža. Posebno sam zahvalan svom najboljem prijatelju, glumcu Midhatu Kušljugiću, koji mi je prvi pružio priliku da komponujem”rekao je Denis za radio Kameleon
Denis Hadžić
Denis Hadžić
Osim komponovanja muzike za predstave, pitali smo Denisa da li ima u planu objaviti i neko svoje  djelo 
Po pitanju autorskih pjesama koje bih snimao za sebe, cijelu  priču sam smjestio u neki drugi plan. S obzirom da je  trend koji vlada na muzičkoj sceni danas  jedan od onih u koji se ne razumijem, a iskreno ni ne želim da ga naučim. dodao je naš sagovornik.
U NP Tuzla se spremaju dvije nove predstave u kojima je angažovan za muziku. Radi se o komedijia “Čarlijeva tetka” koju režira Nina Kleflin i “Majmuni Dolaze” koju režira Goran Damjanac.
Zamolili smo ga da nam kaže još nešto za kraj..
“Kultura je  trenutno najbolje oružje protiv loših međuodnosa kod ljudi.”
Bio je ovo divan razgovor sa našim sagovornikom. Razgovor o umjetnosti, stvaranju i radu sa ljudima koji vole svoj posao.
Također,  Denisu ali i cijeloj ekipi želimo još mnogo odigranih predstava u punom Narodnom pozorištu Tuzla.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button